Gisteren deed ik mee aan een online inspiratiesessie van NOC/NSF over de clubkadercoach. De clubkadercoach is een professional die verenigingstrainers begeleidt. Daarbij wordt met name aandacht gegeven aan didactische en pedagogische vaardigheden. Het is een van de belangrijkste pijlers van PreT-Prestaties door Training. De belangrijkste vaardigheid van een trainer is, volgens PreT, het plezier in sporten overbrengen. Sterker nog, volgens de visie van PreT levert dat plezier ook betere prestaties op, in elk geval gelukkigere sporters.

Vandaag werd de nieuwe uitgave van NLcoach bezorgd. Daar zat een prachtig cadeau bij: het boek “Clubkadercoach, het nieuwe normaal”. Een soort opvolger van “Coach de coach” uit 2018. Als we straks weer mogen tafeltennissen, verwacht ik bij minimaal twee tafeltennisverenigingen hiermee aan de slag te gaan. Mijn belangrijkste missie bij die verenigingen is het vertrouwen en plezier bij de trainers en daarmee bij de sporters verder te vergroten. Uiteindelijk winnen we dan allemaal.