Evenementgegevens


In samenwerking met de VVTT wordt er in de omgeving van Eindhoven een bijscholing gegeven over het training geven aan jonge kinderen.

Tafeltennis is leuk, maar het is zeker in het begin ook een moeilijke sport. In deze bijscholing leer hoe je jonge kinderen spelenderwijs kunt leren tafeltennissen. Luc Janssen heeft samen met Marnik Gommers de TT2-opleiding vernieuwd. In deze opleiding staat het training geven aan jonge kinderen centraal.

Als kinderen na een training naar huis gaan wil je dat ze wat geleerd hebben. Je wil echter vooral dat ze weer zin hebben in de volgende training. Om die twee dingen bij elkaar te laten komen, wil je de kinderen veel succeservaringen laten beleven. Kinderen leren echter niet allemaal even snel. En het ene kind leert in het begin wat sneller, terwijl een ander kind na een langzamere start daarna weer sneller vooruitgaat. Het is maatwerk. Hoe kun je dat als trainer zo organiseren dat elle kinderen plezier hebben?

Deze bijscholing is in de afdeling West ook gegeven. De deelnemers waren daar zeer enthousiast. Enkele quotes uit de evaluatie:
Duidelijke cursus met veel handvatten om een beginnende jonge groep spelenderwijs aan het tafeltennissen te krijgen met plezier met daarbij veel ideeën om een gevarieerde training te geven.
Ik vond de uitleg fijn om meer structuur te hebben bij het geven van training.

Deze bijeenkomst gaat dieper in op de pijlers van de vernieuwde TT2-opleiding:
o De vier fasen: enthousiasmeren, ontdekken en juichen, spelend leren spelen en spelend leren trainen;
o De vijf methodes: foutloos leren, observerend leren, metafoorleren, mikken (“eindpunt-leren”) en dwangstelling-leren;
o Het gebruik van het topspin-model bij het aanleren van tafeltennis.

Inschrijven is binnenkort mogelijk.