PreT biedt verenigingen support op het gebied van technisch beleid. PreT kan assisteren bij het opstellen van een (technisch) beleidsplan of een rol spelen in het begeleiden van de trainers van de vereniging. PreT werkt voor deze activiteiten graag samen met de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en de Verereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT).

Zij hebben veelal een opleiding gevolgd en worden binnen de vereniging geacht de specialist te zijn op het gebied van training geven. Zeker als de trainer(s) nog maar net bezig zijn met training geven is het erg belangrijk deze trainers goed te begeleiden. Dat kan door een ervaren trainer binnen de vereniging, maar niet iedere vereniging heeft een ervaren trainer. PreT kan verenigingen ondersteunen in de begeleiding van trainers.

Daarnaast is het ook goed dat de trainers hun kennis en vaardigheden up-to-date houden. Dat kan ook door het regelmatig volgen van bijscholingen. In de Nederlandse tafeltenniswereld organiseert de VVTT daarvoor bijscholingen. Sommige afdelingen en verenigingen werken op dat gebied samen met de VVTT. In een artikel in VISIE 25, een themanummer over samenwerken, staat daarover meer. Een voorbeeld van een goede samenwerking is het partnerschap tussen de Groningse tafeltennisvereniging GTTC en de VVTT. Op de website van de VVTT staan daarover meerdere artikelen, bijvoorbeeld dit artikel.