Juliet van Veen met aandacht voor haar trainingsgroep

In de vele jaren die ik betrokken ben met de tafeltennissport ken ik Luc als speler en collega-trainer. Zijn belangstelling, meedenken, kennis, betrouwbaarheid en humor zorgen ervoor dat ik blij ben dat ik met Luc kan en mag samenwerken. Altijd bereid om te luisteren, zijn visie te geven als hierom gevraagd wordt en mee te denken in oplossingen.

Daarom ook heb ik Luc gevraagd om in Amersfoort gasttrainingen te komen verzorgen. Eerst al een gasttraining samen met Koen Hageraats en in januari 2020 ook tijdens een tweedaagse stage. Zijn persoonlijke belangstelling voor alle spelers (die hij direct allemaal bij naam kent!) en de gesprekjes met hen aan de tafel zorgden voor een persoonlijke en warme benadering. Vooraf had hij de spelers gevraagd waar ze aan wilden werken en die punten waren verwerkt in de oefeningen en de aanwijzingen.

Het stellen van open vragen, het laten nadenken van de spelers en het spelen van onregelmatige oefeningen zijn zaken waar ik als trainer erg blij van kan worden. Het is fijn om te lezen en te merken dat Luc ook werkt aan de trainersopleidingen bij de NTTB; zijn vakmanschap kan weer een nieuwe impuls geven aan deze belangrijke pijler van de NTTB.

Ik hoop nog vele jaren te mogen samenwerken met Luc; ik verwacht dat Luc met PreT-Prestaties door Training een kwaliteitsimpuls kan geven aan de ontwikkeling van de tafeltennissport in Nederland. Daar wil ik graag getuige van zijn!

Juliet van Veen heeft lang op hoog niveau gespeeld en is ook een succesvolle trainer. Momenteel is Juliet hoofdtrainer bij de Tafeltennisacademie in Amersfoort.