Komende weken starten beginnen zes (!) TT2-cursussen. De TT2-opleiding is bedoeld voor trainers die aan de gang gaan met beginnende jeugdspelers. Luc Janssen van PreT zal de cursussen in Rotterdam en Tilburg verzorgen. Verder zullen Marnik Gommers (Limburg Zuid), Martijn Spithoven (Limburg Noord en Nijmegen) en Lars van der Zanden (Apeldoorn) als docent optreden. De eerste bijeenkomsten zullen online zijn en staan vooral in het teken van kennismaking met elkaar en met de onderwerpen van de cursus. We hopen natuurlijk dat we heel snel weer de tafeltenniszaal in mogen: training geven leer je in de praktijk.

De meeste groepen zitten al aardig vol. In Tilburg kunnen er zeker nog deelnemers bij; in Apeldoorn, Nijmegen en Rotterdam is er nog een enkele plaats beschikbaar. De groepen in Limburg zijn helemaal vol. Dus verenigingen in de afdeling ZuidWest: maak gebruik van deze gelegenheid om vers trainersbloed door je verenigingen te laten stromen. Meer informatie via de afdeling opleidingen van de NTTB (opleidingen@tafeltennis.nl).

Vorig jaar heeft PreT samen met Marnik Gommers een pilot-opleiding gegeven in Rotterdam. De positieve evaluatie van deze pilot heeft voor dit goede vervolg gezorgd. We zijn bijna klaar met het verwerken van de laatste puntjes uit de evaluatie. We rekenen erop dat we aan het eind van deze cursussen zeker 50 enthousiaste trainers aan de trainerslijst kunnen toevoegen.

Komende zondag (21 februari) komen de docenten online onder leiding van Luc Janssen bij elkaar om de eerste bijeenkomsten met elkaar voor te bereiden. Daar zijn ook docenten bij die de opleiding in de afdelingen Holland Noord, Noord en Midden kunnen verzorgen.