In 2018 verscheen een leuk en goed boek van Clemens Hageraats over zijn ervaringen als sportouder. Ik word ook een paar keer in het boekje genoemd; ik was jarenlang de trainer/coach was van Koen, de zoon van Clemens. Ik was vandaag bezig een deel van mijn papieren archief te digitaliseren. Ik kwam daarbij terecht op een setje documenten die horen bij een weekeinde dat de Vereniging Van TafeltennisTrainers in 1992 heeft georganiseerd over “Jeugd en Presteren”. Een van de sprekers, communicatiedeskundige Paul Scheltes, behandelde de relatie tussen de coach en de ouders van de jeugdige (top)sporter. Eerlijk gezegd was ik vergeten dat die relatie zo nadrukkelijk aan bod was gekomen dat weekeinde. Ik denk wel dat ik er veel van heb opgestoken, want ik ben er trots op dat ik een uitstekende relatie had (en heb) met de ouders van de spelers die ik heb mogen begeleiden.

En het mooie is, ik kan nog steeds met evenveel plezier (PreT) spelers (en hun ouders) begeleiden. Interesse? Neem contact op!