De eerste week van maart heeft de NTTB een digitaal verenigingscongres georganiseerd. Dat was een zeer geslaagd evenement. Veel workshops met veel inschrijvingen. PreT heeft een workshop over technisch beleid verzorgd. Het aantal inschrijvingen voor deze workshop was zo groot, dat er een tweede sessie is gehouden. De deelnemers hebben inzicht gekregen in de meerwaarde van een technisch beleidsplan voor de vereniging en de mogelijke beschikbare ondersteuning daarvan door de NTTB in samenwerking met PreT. Deze ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door het Sportakkoord.

Luc Janssen van PreT is in deze workshop op vele aspecten van het opstellen en implementeren van technisch beleid ingegaan. De rode draad is het creëren van draagvlak in de vereniging; daar wordt bij deze service van het sportakkoord veel aandacht aan gegeven. Verder wordt er vooraf bekeken of en in het traject geborgd dat de vereniging na dit traject zelfstandig verder kan met het plan.

Inmiddels is bij de eerste vereniging een traject gestart. Alexandria’66 uit Rotterdam is met PreT aan de slag gegaan. Verenigingen die interesse hebben kunnen op de website van de NTTB informatie over het sportakkoord opvragen of zich aanmelden voor deze service.