De afgelopen weken zijn zes groepen gestart met de opleiding Tafeltennistrainer 2 (TT2). PreT heeft deze opleiding vorig jaar opnieuw ontwikkeld en een pilot in Rotterdam gedraaid. De resultaten van de evaluatie zijn de eerste maanden van dit jaar verwerkt. Tevens is het mogelijk gemaakt dat de opleiding online kan worden gestart. De docenten van deze cursussen worden ook opgeleid door PreT. Voordat de groepen eind februari zijn gestart is de eerste bijeenkomst van deze docentenscholing geweest. Die bijeenkomst was uiteraard nog digitaal.

Op 28 februari zijn de eerste groepen daadwerkelijk gestart en op 11 maart is ook de groep in Tilburg gestart. Natuurlijk hadden alle deelnemers gewenst dat ze “echt” in de zaal actief waren geweest. Toch was iedereen zeer enthousiast over de eerste online bijeenkomst. Vanaf het moment dat we weer in de zaal terecht kunnen, zullen we per groep nog zes bijeenkomsten houden. Tot die tijd zullen de groepen periodiek online bijeenkomsten houden, zodat alle deelnemers enthousiast blijven en contact houden met elkaar en hun docent. Dat enthousiasme staat sowieso centraal tijdens deze opleiding. De opleiding is vooral gericht op trainers voor jonge jeugdleden die net zijn begonnen met tafeltennis. Het is de bedoeling dat trainers die met deze groepen gaan werken de passie voor tafeltennis en het plezier in sporten uitstralen.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaking: kennismaking met de andere deelnemers van de cursusgroep en kennismaking met een aantal onderdelen van de cursus. Daartoe werd een zeskamp afgewerkt. In iedere ronde kwam een deelnemer of een koppel een ander deelnemer of koppel tegen. Er werd ook met elkaar een opdracht besproken.

PreT is met de Nederlandse Tafeltennisbond blij, dat er zo veel deelnemers zijn begonnen met deze nieuwe opleiding. Als het coronatechnisch een beetje meezit kunnen in 2021 ongeveer 50 nieuwe trainers hun eerste trainerslicentie halen.