Eerste opdracht voor PreT-Prestaties door Training

Op 17 november is in de accommodatie van Alexandria’66 in Rotterdam een TT2-opleiding voor tafeltennistrainers van start gegaan. Het betreft een opleiding die door PreT-Prestaties door Training wordt ontwikkeld in samenwerking met Marnik Gommers en de NTTB. De TT2-opleiding is de eerste opleiding voor tafeltennistrainers; TT1 is enkele het begeleiden van met name beginnende jeugdspelers in wedstrijden. In deze opleiding wordt de nadruk gelegd op het training geven in de eerste periode van jonge jeugdleden bij een tafeltennisclub; dat is de periode tussen het werven van jonge jeugdleden en het moment dat zij “normale” tafeltennisoefeningen kunnen spelen.

Een van de kapstokken van de nieuwe opleiding is de onderverdeling van deze periode in vier fasen: (1) enthousiasmeren, (2) ontdekken en juichen, (3) spelend leren spelen en (4) spelend leren trainen. Daarover heeft Marnik Gommers in VISIE 76 een zeer boeiend artikel geschreven.